≡ Menu

Dating sites hoger voor opgeleiden

Zijn dating sites voor hoger opgeleiden problematisch?

Voor specifiek hoger opgeleiden zijn er een aantal specifieke dating sites opgericht.  Het verschil is ontstaan door het idee dat opleidingsniveau een belangrijke rol speelt bij het vinden van een partner voor het leven. De meeste dating sites probeerden zoveel mogelijk leden te krijgen ongeacht opleiding en achtergrond. Bijvoorbeeld, Lexa is gericht voor iedereen die op zoek is naar een serieuze relatie en er wordt geen onderscheid gemaakt naar opleidingsniveau. Lexa heeft een matchmaking service c.q. die test of personen goed met je overeenkomen. Hierbij speelt opleiding niet altijd een doorslag gevende rol.  Is opleiding daadwerkelijk belangrijk bij het vinden van de ware liefde?

dating sites hoger opgeleidenIn ieder geval, dating sites voor hoger opgeleiden zijn dus opgericht vanuit de behoefte en aanname dat opleiding daadwerkelijk een doorslaggevende rol speelt bij het vinden van de ware liefde. Zo niet, dan wel voor het vinden van een leuke date waar je op gelijke voet mee kan converseren. Of hoogopgeleide singles daadwerkelijk meer success hebben op dating sites voor hoger opgeleiden is een interessante vraag. Vooral in het licht van het feit dat vele websites zich tegenwoordig positioneren als een dating site voor hoogopgeleide singles, terwijl ze begonnen als normale dating of match making websites. Voorbeelden zijn hiervan zijn be2 en eDarling. In termen van matchmaking is deze positionering een beetje misleidend aangezien matchmaking diensten het opleidingsniveau  niet als doorslaggevend zouden moeten beschouwen. Matchmaking diensten baseren zich op wetenschappelijk gebaseerde tests die meer vanuit persoonlijkheid en karakter uitgaan dan opleiding.

AANBEVOLEN:

Lees meer over E-darling’s online  matchmaking dienst:  dating voor hoger opgeleiden!

 

Wat is dan het kriterium voor dating sites voor hoger opgeleiden?

Het kriterium dat het meest wordt gebruikt is of een persoon een hogere opleiding heeft genoten in de vorm an een VWO/HBO opleiding en een academische titel in de broekzak heeft zitten. Technisch gesproken is een Havo/MBO opleiding niet voldoende om te worden toegelaten tot een dating site voor hoger opgeleiden.  Zoveer we weten is nog nooit iemand niet toegelaten geworden op grond van haar/zijn opleiding bij een dating site voor hoogopgeleide singles.

Wat zijn de bekendste Nederlandse online dating sites voor hoger opgeleiden?

dating hogeropgeleidenIn Nederland is vooral E-matching een van de bekendste en een consequente dating niche site voor  hogeropgeleide singles.  We hebben een review over E-matching geschreven: E-matching review. Een andere dating site is Match4Me. Het is een echte dating site voor hoger opgeleide singles (HBO/VWO): Match4Me Review.

De internationale matchmaking sites die zich op dit moment profileren als dating sites voor hoger opgeleiden zijn Edarling, Parship en be2. In beginsel zijn het matchmaking sites en dit betekent dat de meeste leden vaak niet zijn aangetrokken of geselecteerd op basis van opleiding.

Wat is jouw mening over dating sites hoger opgeleiden?

Speelt opleiding daadwerkelijk een belangrijke rol in het vinden van een partner en de liefde?

Ook interessant om eens te lezen:

Author: 

Bas Anders Nederland 

[footer]
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

DatingADVISOR
Average rating:  
 0 reviews

{ 1 comment… add one }

  • Vera september 16, 2012, 10:37 am

    Deze is voor studenten dus ook voor hoger opgeleiden.
    Helemaal gratis en werkt prima. Dating moet ook gratis
    zijn voor studenten vind ik.

    Gr. Vera

Next post:

Previous post: