≡ Menu

SeniorenDating

Waar helpt SeniorenDating u mee?

SeniorenDating is een datingsite voor senioren in Nederland en België. Doel van deze dating site is om 50-plussers samen te brengen. “Het internet wordt al lang niet meer bevolkt door alleen maar jongelui. Het aantal senioren op internet stijgt nog elke dag en daar hoort natuurlijk een datingsite voor senioren bij. Op deze site kunt u duizenden lezen advertenties vinden en zelf een eigen advertentie profiel plaatsen. Seniorendating in in januari 2001 gestart, heeft ruim 8.500 leden en groeit als kool. Al talloze senioren vonden elkaar via deze site.” Dating voor 50 jaar en ouder is gezellig en populair!

Hoe werkt nu SeniorenDating precies?

De website van SeniorenDating werkt vrij eenvoudig. De openingspagina van SeniorenDating.nl is overzichtelijk ingedeeld met de volgende modulen:

 • Korte welkomstboodschap.
 • Rubrieken : Home – Date zoeken – Lid worden – Contact.
 • Inlogmogelijkheid via eigen account.
 • In de spots: drietal personen met foto, leeftijd en plaats uit de database.
 • Zoekfunctie: zoekresultaten worden meteen getoond, inclusief korte profielbeschrijving zonder ingelogd te zijn. Wil je meer weten of contact leggen dien je lid te worden.
 • Menubalk met twee onderdelen: Daten en Chatten. Bij Daten informatie over: lid worden, wachtwoord vergeten, full member worden. Bij Chatten informatie over chatroom (voor leden) en minicursus chatten.

Het registreren is gratis en u moet een account aanmaken om lid te worden. Via inlognaam en wachtwoord hebt u meteen toegang. Na aanmelding als lid kun je om te beginnen een korte advertentietekst maken met titel. Vervolgens vul je meteen je profiel in aan de hand van een aantal items met voorgestructureerde vragen die je verplicht dient in te vullen. Items: iets over jezelf, wat / wie je zoekt, hoe je er uit ziet en activiteiten binnen en buiten. Ook dien je het doel van je relatie aan te geven: e-mail contact, dating, vriendschap, huwelijk, erotiek, commercieel. Tot slot kun je een pasfoto toevoegen, met tips over hoe en wat. In het onderdeel Berichten vind je een overzicht van verzonden en ontvangen berichten.

Wat zijn de mogelijkheden met een basis lidmaatschap bij SeniorenDating?

Aan het basis lidmaatschap zijn geen kosten verbonden. Als gratis lid kun je de volgende dingen doen:

* een eigen profiel aanmaken

* een advertentie plaatsen

* jouw pasfoto plaatsen

* profielen van andere leden bekijken

* profielen boomarken

* berichten ontvangen en lezen

* chatten met andere leden

Full-member lidmaatschap is ook mogelijk met een groot aantal extra voordelen:

* onbeperkt berichten versturen;

* berichten in hun outlook ontvangen;

* meerdere en grotere (pas)foto’s plaatsen;

* elke foto een pincode geven;

* zien wie je profiel bekeken heeft.

Wat zijn de positieve punten met SeniorenDating?

Hierbij onze positieve bevindingen:

 • – uitnodigende en overzichtelijke openingspagina;
 • – gratis inschrijven;
 • – gratis basis lidmaatschap;
 • – snel zoek functie ( zie ook aandachtpunten);
 • – Invullen profiel en wensen aan de hand van uitgekiende vragenlijsten over o.m. interesse, eigenschappen, voorkeuren;
 • – na invulling persoonlijk profiel en wensen, snelle matches die overeen stemmen met voorkeursprofiel;
 • – mogelijkheid voor full-member lidmaatschap;
 • – kosten over abonnement duidelijk;
 • – minicursus chatten

Wat zijn de aandachtspunten bij SeniorenDating?

We hebben de volgende aandachtspunten bij het gebruik van SeniorenDating met betrekking tot de bescherming van de persoonlijke gegevens:

– op de openingspagina kunnen via de rubriek “In de spotlights” en “Zoeken”  zonder lid te zijn kunnen al foto’s bekeken worden, inclusief korte profielschets; wil je dat wel?

– verplicht invullen van persoonlijke gegevens aan de hand van voorgestructureerde vragenlijst is nodig om tot een goede profielmatch te komen, maar laat wellicht onvoldoende ruimte om geen informatie te geven, of  pas in een later stadium;

– in feite kan iedereen die lid is je gegevens inzien; wees dus voorzichtig met wat je in eerste aanzet aan informatie geeft; uitgaan van betrouwbaarheid overige leden is niet altijd safe.

– er is ook geen informatie over hoe de site met de bescherming van persoonsgegevens omgaat.

Wat zijn de kosten van een betaalde lidmaatschap bij Seniorendating?

Bij het gebruik maken van de full-member lidmaatschap zijn de volgende abonnementskosten verbonden: per maand 20 euro; voor drie maanden 45 euro; voor een half jaar 75 euro en voor een hel jaar 120 euro.

Concluderend Advies:

advies

 

Maak eens gratis kennis met SeniorenDating en vergelijk deze site met de uitstekende dienst die vooral SeniorenGeluk levert als een ontmoetingsplaats voor 50-plussers. P.S. wees voorzichtig met het geven van te veel vertrouwelijke informatie.

 

[footer]