≡ Menu

paiq

Korte Samenvatting over Paiq’s dating service:

paiqPaiq is een bijzondere nieuwe Nederlandse dating site die weg stapt van het online daten op basis van gebruikersprofielen. In plaats daarvan wordt vooral het accent gelegd om via Piaq’s innovatieve matching systeem alleen direct in contact te komen met een paar passende partner voorstellen. Dit zelf lerend matching systeem zal op basis van een aantal vragen over je persoonlijkheid een aantal passende matches voor je zoeken. Deze matches kun je dan via chat benaderen. Nadeel is dat je moet wachten tot dat deze persoon online is voordat je kunt chatten. Je kunt een bericht sturen, maar dan moet je credits kopen. Paiq is gedurfd, innovatief en vooral gericht op mensen die willen chatten. Dit leuke dating concept heeft ook in 2010 een prijs gewonnen van Tros Radar als de beste dating site. Als je eerst graag met een partner wil chatten en geen zin hebt in het bouwen van een persoonlijk profiel, dan is Paiq absoluut iets voor jouw. We raden je wel aan om Paiq te vergelijken met Edarling een meer traditionele matching site, zeker als je op zoek bent naar een serieuze relatie.

Aanbevolen:

Vergelijk gratis Edarling (serious dating) met Paiq (fun chat dating).

 

Uitgebreide bespreking van Paiq’s dating innovatie:

1. Hoe werkt Paiq’s dating concept?

Paiq is een nieuwe dating site die het helemaal anders aanpakt. Geen profielen, lange lijsten met foto’s en verhalen vol clichés. Paiq maakt gebruik van een geavanceerd matching systeem gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Aan de hand van de feedback van honderdduizenden gemaakte matches, heeft het systeem geleerd welke combinatie van menselijke eigenschappen wel of niet goed samengaan. De gebruiker dient daarvoor wel verplicht een aantal basisgegevens in te vullen over de items persoonlijkheid, relaties en intimiteit, levensstijl en levensvisie en tijdsbesteding. Op basis van die gegevens koppelt Paiq je aan mensen die bij je passen. Je zoekt voortaan je matches niet meer zelf op, je wordt door het systeem aan je matches voorgesteld. Het zelflerend systeem is ontwikkeld door Jelmer Feentra en Frank van Vliegen na hun studie informatica aan de Universiteit Twente. Om het systeem voortdurend te verbeteren worden deelnemers gevraagd  hun ervaringen te delen.

paiq

Paiq lid online voor chat

Bijzonder is ook dat je na het invullen je persoonlijke data door het systeem gekoppeld wordt aan slechts 2 matches. Er wordt bovendien nog maar heel weinig informatie over die personen gegeven en je moet zelf aan de slag om de ander beter te leren kennen, Daarbij kun je gebruik maken aantal hulpmiddelen. Naarmate je elkaar beter leert kennen wordt ook de foto van je match geleidelijk aan steeds scherper. Een vorm van kennismaken zonder vooroordelen vooraf.

2. Hoe werkt een Paiq chat account?

Alvorens je je kunt aanmelden wordt je gevraagd akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden en het Privacy statement. Pas daarna kun je je aanmelding via een aan jou toegestuurde e-mail bevestigen en kun je een wachtwoord opgeven. De voorwaarden gelden voor het gebruik van de website en de diensten van de website met een aantal strikte regels en mogelijke sancties ingeval van overtreding. In het Privacy statement is vastgelegd hoe met de vertrouwelijke gegevens wordt omgegaan. Paiq, onderdeel van Implicit Link, houdt zich aan de wet Bescherming Persoonsgegevens.

paiq dating

Paiq Chat Functie

Ben je ingelogd, wordt je gevraagd bovengenoemde gegevens in te vullen. Hoe nauwkeuriger en eerlijker de antwoorden, hoe beter de match. Je kunt desgewenst nog een foto toevoegen. Meteen daarna gaat het systeem op zoek naar de twee matches die bij je passen. Dat gebeurt ook vrijwel direct. Zichtbaar in een apart scherm. Je kunt gelijk contact leggen via chat en gebruik maken van een aantal hulpmiddelen zoals het stellen van een openingsvraag, het aangeven van (minimaal 6) do’s en don’ts , door in invullen van icebreakers (vragen onder aan het scherm, bijvoorbeeld over de kleur van je kamer). Zijn je matches niet online, kun je een bericht achterlaten. Wil je toch direct met een mogelijke match in contact komen, dan kun je via SpeedDating of BattleDate direct contact zoeken. Deze hulpmiddelen staan in het menuoverzicht onder het hoofd “Acties”dat je op de openingspagina kunt aanklikken.

In  het menu worden de volgende opties aangeboden: Acties: match maken, speeddate zoeken, BattleDate zoeken, foto’s beoordelen. Profiel: foto’s toevoegen, matching vragen om je profiel extra te verfijnen, do’s en don’ts invullen, openingsvraag invullen. Account: vrienden uitnodigen, credits kopen, vroegere contacten, instellingen, notifier installeren, uitloggen. Info: hulp (?), datingtips ( met betrekking to veiligheid en privacy), blog, vacatures, adverteren, contact.

3. Is Paiq gratis?

De site is in feite gratis. Duurt een en ander te lang. Kun je je nieuwsgierigheid of ongeduld niet bedwingen, dan krijg je mogelijkheid  ‘vals’ te spelen Hiervoor betaal je credits. Credits verdien je door actief te zijn op Paiq (bijvoorbeeld vrienden / vriendinnen aanmelden). Je kunt ze ook kopen. Credits kopen of opwaarderen kost: 65 credits 1,30; 125, credits 3,00, 250 credits 5,00 500 credits 9,00 euro. Betalen mogelijk via telefoon, iDeal en Paypal/creditkaart.

4. Wat is positief en goed over Paiq?

Hierbij onze positieve opmerkingen over Paiq’s dating site:

– nieuw en uniek concept;

– systeem zoekt ‘objectief’ bij jou passende date;

– na invulling van  de gevraagde gegevens is er meteen een match met twee personen;

– je kunt de basisgegevens over jezelf desgewenst uitbreiden om een nog betere match te krijgen;

– je moet zelf aan de slag, en ook de ander, om elkaar beter te leren kennen;

– aangeboden hulpmiddelen als beginvraag formuleren, do en don’ts invulen en antwoord geven op icebreackers helpen om voorzichtig een eerste contact te leggen;

– chatten terwijl ander nog niet volledig ‘in beeld’ is  biedt een hogere kans op eerlijke  antwoorden;

– extra fun mogelijkheden als speedDateb en BattleDaten;

– uitnodigende openingspagina, maakt nieuwsgierig: fun dating….

– relevante informatie links beneden openingsscherm: help/ voorwaarden en privacy/ datingtips/ blog/ vacatures/ adverteren/ contact.

– menu op inlogpagina biedt goed overzicht over te raadplegen onderdelen van de site;

– lidmaatschap is gratis;

– onderscheidingen: beste datingsite (TROS Radar), beste website 2010.

 

5. Wat zijn de twijfels over Paiq?

Hierbij een lijst met twijfels over Paiq’s dating service:

– mogelijkheid tot ‘vals spelen’ door verdienen en kopen credits ; is dat wel zo eerlijk?

– toch een indirecte vorm van betalen voor deze site door het kopen van credits; mensen zijn doorgaans nieuwsgierig en gaan wellicht ( zeker als het wat langer duurt) credits kopen..

– wat als match je niets lijkt; ruimte voor het vragen andere match  mogelijk? Vooral als je match nooit online is… en dus niet chat willig is ) :

– vooral jonger publiek, dus alleen mensen die een voorkeur hebben voor chat zullen het meest Paiq waarderen. Wanneer chatten niet jouw voorkeur heeft om in contact te komen met een partner is een matching site gebaseerd op profielen en emails meer geschikt.

 

CONCLUSIE over het online daten met Paiq

Paiq is een leuk, innovatief dating concept voor mensen die vooral via chat een nieuwe partner willen vinden of gewoon gezellig willen chatten. Wanneer chatten jouw voorkeur heeft, dan zal Paiq jouw dating oplossing zijn. Afgezien van jouw chat voorkeur of afkeur is het altijd aan te raden om Paiq’s dienstverlening te vergelijken met een meer uitgebreidere matching site zoals Edarling. Op de manier kun je de verschillen goed zien en voor jezelf beoordelen welke online dating variant het meest geschikt voor je is. Paiq is dus niet echt geschikt voor seksdating. Paiq is fun dating, terwijl eDarling is meer serious dating.

Aanbevolen:

Test gratis Edarling en vergelijk deze dating site met Paiq.

 

[footer]
Reviewed by
paiq