≡ Menu

Waarom en hoe werkt de e-Darling matching methode?

Het is belangrijk om te beseffen dat uw speurwerk naar een partner pas vruchten kan afwerpen wanneer de partnervoorstellen die u krijgt daadwerkelijk goed zijn. Hoe beter de voorgestelde partners op uw persoonlijkheid en voorkeuren zijn afgestemd, hoe groter de kans is dat u de juiste partner zult vinden. Maar waarom doet e-Darling dit voor u?

De partnervoorstellen die u bij eDarling krijgt voorgeschoteld worden door een speciaal ontworpen matching-systeem” aan u toegekend, hetgeen inhoudt dat e-Darling voor u op zoek gaat naar iemand die zo goed mogelijk bij u past. Het zenuwcentrum van dit matching-systeem is eDarling’s persoonlijkheidstest. Deze is o.a. gefundeerd op het “OCEAN model” dat sinds de jaren 80 van de vorige eeuw veel wordt gehanteerd in de moderne psychologie. Met behulp van een omvangrijke vragenlijst onderzoekt het matching systeem de verschillende gebieden van uw persoonlijkheid.

[edarling linktxt=’Klik hier om uw gratis te registeren en krijg een gratis persoonlijkheidstest’ linktitle=’Probeer eDarling gratis.’]

screenshot testresultaat

Onder andere wordt er gekeken naar uw voorkeuren in de omgang met uw medemens als ook uw opvatting van een vaste relatie en uw voorkeuren hierin. Het registreren bij eDarling betekent dat u zeker serieus moet zijn aangezien  2/3 e deel van deze procedure uit het invullen van de persoonlijkheidstest bestaat. Daarnaast zal er ook gekeken worden naar  uw verwachtingen omtrent uw partner en ook naar sociaal-demografische factoren. Maar ook andere factoren zoals uw eigen engagement spelen bij matching een belangrijke rol. De keuze voor partnervoorstellen die worden aangeboden vindt vervolgens in verschillende etappen plaats. Terwijl u dit artikel leest, bent u welkom om tevens zelf door deze registratie bij Edarling.nl heen te gaan. Zo krijgt u tevens hulp bij het gratis registreren bij Edarling.

 

[edarling linktxt=’Registreer u gratis en volg alles live terwijl u deze handleiding leest’ linktitle=’Probeer eDarling gratis.’]

 

De handleiding tot E-Darling’s matching methode:

Etappe 1:  Waarom is het instellen van uw criteria voor het vinden van een partner bij eDarling.nl belangrijk?

Bij het combineren van matchende partnervoorstellen wordt er in de eerste plaats gekeken naar de door u opgegeven criteria en wensen;  er wordt gekeken naar de zogenaamde (“harde” criteria, deze gelden als basis bij het zoeken naar de juiste partner en voorkeuren (“lichte” criteria, deze worden indien mogelijk en indien noodzakelijk meegenomen tijdens het proces). De basis criteria waaronder leeftijd en lengte worden altijd meegenomen in deze procedure. Daarnaast is er ook de mogelijkheid aan te geven in welke mate status, het uiterlijk en het opleidingsniveau van uw partner  van belang zijn bij het maken van een keuze. Op basis hiervan kan eDarling een eerste lijst met partnervoorstellen voor u opstellen. Natuurlijk er wordt ook nadrukkelijk op geleid dat beide personen qua gedachtengoed en denkbeelden op elkaar aansluiten.

Een voorbeeld: Janneke is 31 jaar en zoekt een partner die tussen de 35 en 45 jaar is. Klaas is 39 jaar en voldoet daarmee aan Janneke’s wensen. Echter wordt Klaas pas aan Janneke voorgesteld wanneer hij ook iemand zoekt in Janneke’s leeftijdscategorie.

Nadat u in de eerste etappe uw criteria in kaart hebben gelegd, kijkt eDarling naar de tweede etappe. Bij deze etappe komt de essentie van eDarling’s succes aan de orde, de wetenschappelijke persoonlijkheidstest. Deze streeft een match met een zo goed mogelijk harmonierende partner na.

 

Ettape 2: Hoe werkt de persoonlijkheidstest van E-Darling.nl?

De vragenlijst is opgesteld in samenwerking met psychologen en wetenschappers en houdt rekening met een aantal persoonlijke eigenschappen, behoeften en wensen. Deze zijn ontwikkeld op de criteria die voor een gelukkige, langdurige relatie van belang zijn. Met behulp van deze omvangrijke vragenlijst kan e Darling de verschillende facetten van uw persoonlijkheid in kaartleggen. Op basis hiervan wordt een persoonlijkheidsprofiel aangemaakt. De uitslag van de persoonlijkheidstest kunt u terug vinden in uw profiel onder ‘testresultaat’.

Bij het vergelijken van de resultaten met die van alle anderen leden slaagt Edarling erin om precies die personen met u in contact te brengen die bijzonder goed bij u passen. Het is hierbij echter niet de bedoeling u te matchen aan iemand die exact dezelfde antwoorden heeft gegeven als u. Het gaat erom dat e Darling op zoek gaat naar de persoon die een gebalanceerde mix uit overeenstemmingen en verschillen bezit.

Een simpel voorbeeld ter illustratie van dit gegeven: het hebben van dezelfde karakteristieke eigenschappen kan er voor zorgen dat u beter op elkaar aansluit. Zo hecht Marieke veel waarde aan een geordend leven en is zij iemand die alle beslissingen die zij maakt van tevoren zorgvuldig afweegt, zij zou zich prettig voelen bij een partner die hier ook hang naar heeft. Een relatie met iemand die van creatieve chaos houdt, die veel vrijheid nodig heeft en altijd naar zijn gevoel handelt, is voor Marieke niet weggelegd.

Natuurlijk zijn gelijkenissen niet altijd van voordeel in een relatie. In een relatie waarin beide personen altijd gelijk willen hebben, ligt er een conflict makkelijk op de loer. Veel passender is een harmonieuze relatie waarin de doorzettingskracht van de ene, hand in hand gaat met de bereidheid tot compromis van de ander. Wanneer Marieke neigt bij meningsverschillen star aan haar eigen mening vast te houden, zal Edarling haar niet in contact brengen met iemand die op dezelfde manier reageert, maar eerder met iemand die met haar harmonieert. Bij het speuren naar de juiste partner is het dus van belang de juiste balans tussen twee personen te vinden.

Etappe 3: Waarom is een actieve deelname op de eDarling’s dating site belangrijk?

Iemand  die aan uw persoonlijke voorkeuren en wensen voldoet en u in vele opzichten kan aanvullen, wordt niet zomaar als partner aan u voorgelegd. Wanneer er bijvoorbeeld iemand langere tijd geen gebruik maakt van de e darling’s dating dienst, of inmiddels al een partner heeft gevonden via eDarling, zal deze niet als partner voorgesteld worden. Wanneer iemand regelmatig gebruik maakt van eDarling en zijn/haar profiel goed updateert,  danwordt deze persoon vaker getoond in de partnervoorstellen bij anderen. Dit vergroot uiteraard de kans op het vinden van de juiste partner.


Volledig ingevulde profielen worden dus door eDarling beloond, hetgeen te prijzen is. Neem dus de tijd die u nodig heeft voor het invullen van de vragen. Om uw kansen nog verder te vergroten bij eDarling kunt u het beste één of meerdere foto(‘s) van uzelf toe te voegen. Dit kan dus nu heel gemakkelijk en veilig via de Facebook foto import functie bij Edarling.nl.

[edarling linktxt=’Klik hier om uw gratis te registeren en krijg een gratis profiel bij Edarling’ linktitle=’Probeer eDarling gratis.’]

 


elite dating