≡ Menu

Relatiefront Recensie

Relatiefront in een notendop:

relatiefront

logo Relatiefront

Relatiefront is een flexibele dating site voor iedereen in de Lage Landen voor het vinden van elke type van relatie. Relatiefront heeft bovendien uitgebreide chat functies en de mogelijkheid tot het maken van een eigen blog. Op dit moment telt deze dating site meer dan 17.000 leden en is een ontspannen manier voor het ontmoeten van andere mensen. Wat betreft de informatievoorziening en overzichtelijkheid kan er wel wat verbetert worden.

Het is onze aanbeveling dat je Relatiefront eens vergelijkt met RelatiePlanet en dan dit artikel leest:

Welke dating site past eigenlijk bij mij?

 

Relatiefront meer gedetailleerd besproken:

Relatiefront is een gratis dating site voor alleenstaanden uit België en Nederland. Deze dating site is niet alleen geschikt voor het aangaan van vaste relaties, maar ook voor het vinden een maatje om mee te chatten, een nieuwe vriendschap mee aan te gaan, om ervaringen mee te delen en/of om een keertje mee op stap te gaan. Bovendien is het de moeite waard om op te merken dat de site niet alleen voor jongeren, senioren (50 plus), alleenstaande moeders, maar ook voor ho-le-bi contacten. Site dus voor elke leeftijd en elk type relatie. Relatiefront is een dating site die draait op vrijwilligers.

relatiefront ervaringen

homepage relatiefront

Voor inschrijving dien je akkoord te gaan met de Gebruikersvoorwaarden en Privacybepalingen, bestaande uit 18 artikelen. Zoals bv. lidmaatschap vanaf 18 jaar, opgegeven gegevens dienen overeen te stemmen met de waarheid, te volgen gedragsregels en mogelijke sancties. Lees deze goed door! Relatiefront is helemaal gratis, zonder te betalen voor registratie / inschrijving / lidmaatschap en aanmelding; geen inschrijfgeld, betaald lidmaatschap of verplichtingen.

 

Profielgegevens en foto’s worden meerdere malen per dag gecontroleerd. Dit wordt gedaan door ervaren medewerkers die over het algemeen wel weten wanneer een profiel niet deugt. Profielen die dubieus zijn worden verwijderd of verbannen. Oproepen tot seksueel contact en seksueel getinte foto’s zijn niet toegestaan. Contacten worden gelegd via een anoniem en veilig mailsysteem. Relatiefront is aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens. Persoonlijke gegevens worden nooit aan derden verstrekt.

Bij de inschrijving wordt je doorgestuurd naar je profielpagina. Stap voor stap wordt je door de in te velden geloodst om je profiel samen te stellen. To slot kun je een foto uploaden. Invullen van je profiel gaat aan de hand van keuzevakken over leeftijd, hobby’s, wensen en voorkeuren. Daarna teksten invullen met minimaal aantal karakters: jezelf omschrijven en wat je zoekt in iemand, wat je in je vrije tijd doet, wat je levensmotto is. Als lid kun je profielen met contact advertenties voor een relatie vinden, maar ook kun je gebruik maken van relatiebemiddeling.

Wat kun je allemaal doen met Relatiefront?

Met een gratis dating profiel op Relatiefront heb je beschikking over de volgende functies:

 • – Berichten versturen en ontvangen;
 • – Online chatten in de chatboxen; deze chatboxen beschikken over een webcam en een audiofunctie; chatboxen zoals: blije doos, tekendoos, relaxdoos, doos alleen voor leden, zwarte doos; de chat is voorzien van een anti spam systeem, een wegstem ronde voor chatters die zich niet gedragen; gedragscode: gedraag je normaal en toon respect, geen grof taalgebruik; chatten is anoniem en veilig; ook personen zonder registratie kunnen chatten op relatiefront.
 • – blogs maken en lezen
 • – contact leggen via msn , IPhone
 • – contact leggen in eigen regio (wel via doorkoppeling naar andere website).

Wat is positief te zeggen over Relatiefront?

Hierbij een aantal positieve opmerkingen over deze flexibele dating site:

 • – deze website voor dating is volledig gratis
 • – ook bereikbaar via mobiel, IPhone of PDA
 • – contact leggen in eigen regio mogelijk;
 • – snel zoek functie; beknopte profielen worden getoond zonder inschrijving
 • – voor inschrijving akkoord gaan met Gebruikersvoorwaarden en Privacy statement, waaronder gedragsregels voor leden;
 • – profielen worden gecontroleed op deze gedragsregels;
 • – seksueel getinte oproepen en foto’s zijn niet toegestaan.
 • –  aangemeld bij College Bescherming Persoonsgegevens
 • – diverse extra mogelijkheden zoals chatten, blog maken en lezen;
 • – date info (o.m. waarom kiezen voor Relatiefront, hoe chatten, succesverhalen)
 • – 24 uur service via e-mail en via telefoon (indien nodig) via Help functie;
 • – leden kunnen suggesties voor verbetering van de site aandragen;
 • – ruim 17.00 leden.

 

Wat is minder of twijfelachtig met deze dating dienstverlening?

We hebben de volgende kanttekeningen:

 • – rommelige omschrijving van doel en werkwijze website;
 • – informatie niet overzichtelijk gepresenteerd; veel info buttons, maar voor meer gedetailleerde informatie moet je heel wat van die buttons doorlopen;
 • – op de homepage worden doorlopend foto’s van leden getoond; als daarop een klikt verschijnt, zonder lid te zijn meteen een beknopt profiel met foto; wil je dat wel als lid? Is daar toestemming voor gevraagd? Privacy lijkt hier niet goed afgeschermd.
 • – veel links naar ander dating sites, zoals bv. Alleenstaande Mamma’s, StedenDating; waarom?? Weinig geloof in eigen site, of extra inkomstenbron om Relatiefront gratis te kunnen houden??
 • – wat betekent iedere type van relatie bij relatiefront? Is Relatiefront geschikt vooor casual dating en het krijgen van een seksdate?

Conclusie:

Relatiefront is een flexibele dating oplossing voor mensen die zonder pretenties en duidelijke dating doelstellingen met ander mensen in contact willen komen. De dating site is gratis en voldoet voor de weinig eisende gebruiker. Ben je op zoek naar een vaste relatie? Dan raden we je aan om Relatiefront te vergelijken met Be2 of Relatieplanet. Be2 en Lexa hebben een meer uitgebreide database en matching systeem.

relatiefrontAanbevolen:

Lees hier meer over Be2’s dating service.

relatiefront review

Homepage

Auteur
[footer]

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Relatiefront
Average rating:  
 1 reviews
by ron on Relatiefront
sterk verbeterd

Leuk artikel, maar wel al behoorlijk achterhaald. Relatiefront is sterk verbeterd.Over de privacy. Leden kunnen zelf aangeven of ze hun profiel willen afschermen of niet voor buitenstaanders. Kijk maar naar de profielen met een slotje als foto.Links naar andere sites zijn voor reclame, ergens moet het onderhoud en hosting van betaald worden.Relatiefront is duidelijk alleen voor mensen die juist niet op zoek zijn naar een seks date, daarnaast zijn alle andere contacten wel toegestaan. Seksdaters worden onmiddelijk verwijderd.Aantal leden is ook al fors gegroeid.

Overzichtelijkheid is ook al sterk verbeterd.Tevens kunnen leden nu leden zoeken op een nieuwe criteria: 4 foto's. Zo krijg je in een oogopslag een beter beeld van een lid. Ook de chatbalk is geheel nieuw, popup chats die vaak werden geblokkeerd door de firewall, zijn dus ook niet meer van toepassing.