≡ Menu

Gaygate Review

GAYGATE, is dit een goede dating site voor gays?

 

Alles wat je moet weten over GayGate zijn in de volgende vragen ondergebracht. De antwoorden op deze vragen zullen je helpen of deze datingsite voor homo’s leuk en verstandig genoeg is om te gebruiken.

Wat is de opzet van GayGate ?

Gaygate logo

Doel van GayGate is om homo’s de mogelijkheid op eenvoudige en laagdrempelige manier met elkaar in contact te komen. Uitgangspunt is daarnaast een gebruiksvriendelijke site zonder veel poespas. “ Waar je ook bent, wie je ook bent, GayGate dating biedt je snel contact met de mensen bij jou in de buurt en die voldoen aan jouw wensen.” Het is dus niet een matchmaking site voor gays zoals GayParship dat is.

Wat is de werkwijze van GayGate datingsite?

Alvorens je kunt inschrijven, dien je akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden. Lees die eerst zorgvuldig door. Zie ook verder in dit review. Je meldt je aan met inlogcode en wachtwoord, vult enkele summier persoonlijke gegevens in en geeft aan wat je zoekt: date –chat – vriendschap – sex – relatie – niets bijzonders. Je kunt ook een voorkeur voor regio of plaats aangeven. Na inschrijving kom je op de ledenpagina.  Boven in de balk staan de volgende buttons: cockpit – webcams- berichten – favorieten – bezoekers – zoeken – instellingen – help. Deze pagina bevat vele kleine foto’s van leden waar je op kunt klikken. Ook staan er ads voor het kijken naar webcams (tegen betaling) en voor escort service.  Ook duidelijke buttons met toegang tot account, profiel, locatie, blokkeerlijst, foto’s en privé foto’s toegang. Alles werkt snel en is overzichtelijk.

Hoe werkt het Lidmaatschap bij GayGate?

Mooie vormgeving homepage in blauwe tinten met afwisselend een mooie jongen als eyecatcher. Nadruk ligt op verleiden tot inschrijven: gratis inschrijven, login mogelijkheid. Op linkerdeel pagina tevens een 16-tal kleurenfoto’s van nieuw ingeschreven leden. Bij een klik daar op krijgt iedereen, dus ook niet leden, een beknopt profiel met foto’s van dat lid te zien. Wil je meer info dien je jezelf in te schrijven. Daaronder Stats: bv.78000 gebruikers, 546 online, 68 online webcams. In de bovenbalk info buttons over: maak profiel aan – webcams – zoeken – help. Helemaal beneden in echte kleine lettertjes belangrijke buttons met gegevens als: Over GayGate –Algemene voorwaarden – Privacy – Legal – Contact. Voor bepaalde onderdelen van deze dating website en de Diensten kan een vergoeding zijn verschuldigd. Deze staat duidelijk bij het beginscherm of gebruiksinterface van de Dienst in kwestie vermeld. Door gebruik te maken van deze onderdelen, ga je akkoord met het betalen van de vergoeding.

Hoe zit het met de veiligheid van de dating site GayGate?

Gebruiksvoorwaarden Gaygate – v1.0 (20100120)

Gaygate screenshot

De gebruiksvoorwaarden bestaan uit 11 artikelen en bevat regels en gedragcodes waaraan partijen zich te houden hebben. Lees ook deze goed door!!
Hier volgen enkele passages, als smaakmaker. Erotisch getinte bijdragen zijn alleen toegestaan wanneer ze als zodanig zijn aangemerkt en/of in een daartoe bestemd gedeelte van de Website of een Dienst gepubliceerd worden. Mocht de Aanbieder een redelijk vermoeden krijgen van dan wel tot het besef komen dat een bijdrage in strijd is met deze gebruiksvoorwaarden of de wet, dan heeft de Aanbieder eenzijdig het recht om het materiaal te verwijderen of de toegang daartoe te blokkeren. De Aanbieder hoeft hierover geen overleg te voeren met jou. In geen geval is de Aanbieder aansprakelijk voor de schade die voortvloeit uit dergelijk handelen. Partijen gaan deze overeenkomst aan voor onbepaalde tijd. Je mag de overeenkomst op elk moment opzeggen, zonder inachtneming van een opzegtermijn.

Privacyverklaring Gaygate

GayGate respecteert de privacy van alle gebruikers van de Website en draagt er zorg voor dat persoonsgegevens zorgvuldig en in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens worden verwerkt. Hiertoe heeft GayGate een Privacyreglement opgesteld waarin dit nader wordt toegelicht.  Bij inschrijving verklaar je kennis genomen te hebben van het Privacyreglement. Doe dat ook!
Alhoewel Gaygate.com grote waarde aan je privacy hecht, willen we toch wel wijzen op enkele passages die je goed dient te overdenken ( zie de vetgedrukte teksten).

Alleen bewaard worden die persoonsgegevens die je zelf geeft, bijvoorbeeld bij het invullen van je profiel. Alle ingevoerde gegevens kun je inzien, wijzigen en verwijderen naar eigen inzicht. Gegevens uit je profiel worden gepubliceerd op de website, in zoekresultaten maar ook in overzichtspagina en misschien zelfs op de homepage. Andere gebruikers, maar ook willekeurige derden en zoekmachines kunnen deze inzien en opslaan. Zij kunnen deze informatie elders herpubliceren, al dan niet in aangepaste vorm of in combinatie met andere gegevens die ze over jou vinden. GayGate heeft daar geen controle over. Voor bepaalde gegevens bestaat de mogelijkheid via je beheerpagina deze af te schermen voor niet-geregistreerde gebruikers. Maar ook dan kunnen geregistreerde gebruikers de informatie overnemen en buiten ons om herpubliceren.

Deze dating site voor gays biedt je de mogelijkheid om een publieke video-uitzending te starten. Het is mogelijk voor derden om van je video-uitzending beelden op te nemen. Op een nieuwsbrief met informatie over allerlei producten wordt je alleen naar je e-mailadres gezonden met je expliciete toestemming. Het abonneebestand van de nieuwsbrief wordt niet aan derden verstrekt.

Op de datingsite worden algemene bezoekgegevens bijgehouden van zowel geregistreerde als niet-geregistreerde gebruikers. In dit kader worden met name het IP-adres van je computer, de eventuele gebruikersnaam, het tijdstip van opvragen en gegevens die je browser meesturen opgeslagen. Deze worden gebruikt voor statistische analyses van bezoek- en klikgedrag op de website, en om je toegesneden advertenties te kunnen tonen. Deze bezoekgegevens worden niet als zodanig aan derden verstrekt, behalve in gevallen van misbruik.
Wel aggregeren wij ingevoerde gegevens tot anonieme gebruiksprofielen die we aan derden (zoals adverteerders) beschikbaar stellen.

In geval van een vermoeden van fraude of misbruik van de dating website kunnen persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigd worden.
Tip: lees de volledige tekst alvorens je aan te melden!!

Wat is de bedrijfsvoering en service van GayGate dating?

De verantwoordelijkheid voor deze site en het privacybeleid ligt bij de Gay Group BV te Amsterdam, in het handelsregister van Amsterdam geregistreerd onder nummer 34184879.

Wat zijn de Pluspunten van GayGate dating?

– duidelijke doelgroep: homo’s
– mooi vormgegeven homepage; verleidelijk;
– Stats geeft aan hoeveel mensen er online zijn of op de webcam actief;
– alvorens te kunnen inschrijven dien je akkoord te gaan met de Algemene voorwaarden;
– er is een Privacyverklaring, maar lees ook hier goed de kleine lettertjes (zie minpunten);
– de site werkt snel en is overzichtelijk; biedt ook mogelijkheid tot snel contact op het soort dat je wil;
– goede helpfunctie bij problemen;
– mogelijkheid tot het indienen van klachten.

Wat zijn de Minpunten van Gaygate?

– belangrijke zaken voor de gebruiker om te weten als algemene voorwaarden en privacybeleid staan letterlijk in de kleine lettertjes onder aan de homepage;
– foto van nieuw aangemelde leden worden gelijk getoond op de homepage met mogelijkheid tot inzien korte profielomschrijving; ook niet leden kunnen deze beknopte profielen bekijken; wil je dat wel in het kader van privacy?
– zie  de vetgedrukte passages in het review;
– wat de precieze kosten zijn van betaalde diensten, als het kijken naar webcams, is niet duidelijk, alleen dat je ervoor moet betalen;

Conclusie en Advies

Website geschikt voor personen die snel kontact willen in welke vorm dan ook. De dating site is makkelijk en overzichtelijk in gebruik. Maar let goed met wat je er over jezelf opzet. Dat is niet goed afgeschermd. Derden kunnen daar misbruik van maken. Materiaal van jou kan gaan zwerven over het internet. Zeker ook omdat niet aangemelde leden toegang hebben tot je basisprofiel met foto. Denk aan je veiligheid en laat je niet alleen meeslepen door je gevoel. Ben je op zoek naar een serieuze partner dan raden we je aan om onze recensie te lezen over GayParship.

[footer]