≡ Menu

MATCH – een goede match?

Onze Match recensie in vogelvlucht:

Match.com is een krachtige, zeer professionele matchmaking site ontwikkeld door de grootste speler op de markt op gebied van dating: Meetic. Match onderscheidt zich in Nederland door een uitstekende gratis wetenschappelijk persoonlijkheidstest en persoonlijkheidsrapport op basis waarvan alleen relevante partnervoorstellen worden gedaan en relatierapporten worden opgesteld. In de relatierapporten kunt u lezen waar de verschillen en overeenkomsten liggen tussen u en de andere persoon waarmee u gematcht bent. Match is een zeer goede dating site wanneer u op zoek bent naar een serieuze relatie en is waard om eens gratis te testen. Heeft u een goede opleiding genoten? Dan is het zeker de aanbevolen om kennis te maken met onze volgende reviews: EdarlingMatch4me & E-matching. Beide dating sites zijn uitstekende matchmakers voor hogeropgeleiden in Nederland.

 

Uitgebreide beschrijving van Match

Match.com is een oude reus op het gebied van dating in deze wereld met meer dan 20 miljoen gebruikers. Match.com is opgericht in 1993 door Gary Kremen en had als doelstelling om vooral gebruiksvriendelijk te zijn voor vrouwen. Match.com in Nederland is een nieuw product onder de Lexa paraplu. Lexa is onderdeel van het moederbedrijf Meetic. Europa’s grootste online dating community. Hierbij bespreken we alle belangrijke elementen van Match dienstverlening voor relatie matching en vragen hieromtrent.

 

1. De persoonlijkheidstest van Match

Klik & Test Match.com

De kracht van Match.com ligt in de persoonlijkheidstest die ieder nieuw Member moet invullen. Deze persoonlijkheidstest brengt uw opvattingen over het leven, de liefde en relaties in kaart. Aan de hand van uw antwoorden op deze test wordt u voorgesteld aan andere singles die qua opvattingen en persoonlijkheid bij u passen. De Match.com persoonlijkheidstest is gebaseerd op analysestandaarden zoals vastgelegd door de American Psychological Association en de Educational Testing Service. De persoonlijkheidstest bestaat uit een honderdtal vragen die samen weer 71 psychologische criteria in kaart brengen in een aantal deelgebieden : uw normen en waarden, uw visie op het leven, uw visie op de liefde, relaties en samenwonen en uw opvattingen over uiteenlopende zaken zoals geld, familie, kinderen. Tot slot wordt uw karakter in kaart gebracht om zo een helder profiel te kunnen  schetsen van uw persoonlijkheid.

2. Het persoonlijk rapport

Aan de hand van de door u ingevulde gegevens wordt uw persoonlijk rapport opgesteld  waarin de volgende criteria centraal staan:

 • Uw waarden en normen. De fundamentele bouwstenen van uw persoonlijkheid.
 • Uw visie of een kijk op de wereld, uw opvattingen over liefde, relaties, samenwonen, familie, levensovertuiging, etc.
 • Uw karakter en uw persoonlijkheid.

De uitgebreide resultaten van dit persoonlijkheidsonderzoek krijgt u gratis via de mail toegestuurd. Dit persoonlijkheidsprofiel kan u helpen uzelf beter te leren kennen en om helder te krijgen wat voor een soort relatie echt bij u past.

3. Het relatierapport en wat is de match factor?

Op basis van dit persoonlijkheidsprofiel gaat Match.com op zoek naar profielen van singles die hetzelfde in het leven staan als u en een persoonlijkheid hebben die goed aansluit bij die van u. Op deze mannier draagt Match.com er zorg voor dat u alleen singles ontmoet die bij u passen. De mate waarin uw kijk op het leven en uw persoonlijkheid past bij die van een andere single wordt uitgedrukt in de Match Factor. Zodra de Match factor hoger is dan 65% wordt er een relatierapport opgesteld. In dit relatierapport staat te lezen waar de overeenkomsten en verschillen liggen tussen u en de andere persoon. Dit relatierapport kunt u vinden op de profielpagina van de betreffende single.

Wanneer u inlogt verschijnt het contactscherm met de keuzeknoppen; home, berichten, favorieten bezoekers, mijn gegevens en uitloggen. Ook ziet u meteen de personen met wie u een match hebt onder vermelding van codenaam, match factor, leeftijd en beroep. De foto is nog niet zichtbaar. U kunt aangeven of u contact wil hebt de mogelijkheid om via een envelop een bericht te sturen. U kunt dus direct aan de slag met uw dating aspiraties.

4. Hoe waarborgt Macht de kwaliteit en privacy van haar matching dienst?

De resultaten van uw Match.com persoonlijkheidstest worden nooit gedeeld met derden. Met de grootst mogelijk zorg wordt omgegaan om met uw persoonlijke gegevens en testresultaten. Dankzij uw zelfgekozen gebruikersnaam kunt u anoniem en vrijblijvend het eerste contact leggen met andere singles en elkaar leren kennen zonder onmiddellijk uw contactgegevens te hoeven uitwisselen. Alle profielen, persoonlijke omschrijvingen en foto’s worden gescand door het Match.com Customer Care Team alvorens ze worden gepubliceerd om er voor te zorgen dat Match.com niet misbruikt wordt door commerciële partijen en andere kwaadwillende.

Bij inschrijving gaat u bovendien zelf akkoord met de Gebruikersvoorwaarden waaraan u zich dient te houden. Enkele voorbeelden: u dient tenminste 18 jaar of ouder zijn; u dient alle verplichte velden van het registratieformulier in te vullen; de verstrekte gegevens zijn correct en conform de werkelijkheid; oprecht handelen ten opzichte van Match.com en andere Members. De Gebruikersvoorwaarden worden toegepast conform het Franse recht. De meest strikte Europese en Franse normen op het vlak van bescherming van de privacy en de persoonlijke gegevens worden gehanteerd. Klik hier voor meer info over Match privacy policy.

5. Wat zijn onze positieve opmerkingen over Match dating:

 • – inschrijving is gratis;
 • – persoonlijkheidstest is leuk en gratis;
 • – persoonlijkheidsrapport krijgt u via de mail toegestuurd;
 • – persoonlijkheidsrapport is gedegen en gedetailleerd uitgewerkt; goed voor zelfreflectie!
 • – u wordt alleen in contact gebracht met personen die met u matchen (vanaf 65 % overeenkomst);
 • – van personen die met u matchen kunt u een uitgebreid relatierapport inzien waarin overkomsten en verschillen met u in kaart zijn gebracht;
 • – gelijk overzicht van een behoorlijk aantal matches;
 • – keuze uit verschillende Membership vormen onder vermelding van tarieven;
 • – als Member ben je gehouden aan de acceptatie en naleving van de Gebruikersvoorwaarden; tip: lees deze vooraf grondig!
 • – privacy goed gewaarborgd door beveiliging door Match.com en door zelf te bepalen wat je aan een ander over jezelf kwijt wilt;
 • – u kunt gebruik maken van nuttige en praktische relatietips, o.m. ondersteund door columns,  video’s en tips van singles;
 • – help functie;
 • – belofte van Match.com aan gebruikers!
 • – boeiende succesverhalen.

6. De onduidelijken en twijfels over Match:

 • – hoeveel Members heeft de site; in verband met kans op goede matches;
 • – als man een man zoekt, komen ook matches van mannen die een vrouw zoeken; dat is niet zo handig; of is site alleen bedoeld voor hetero’s?;
 • – ook matches lager dan 65% worden getoond. Wil dit zeggen dat ik moeilijk te matchen ben?

7. Wat zijn de kosten van een Match lidmaatschap?

Als u een Match.com Member ziet die u graag beter zou willen leren kennen, kunt u kiezen uit verschillende Match.com Membership mogelijkheden (3 maanden, 6 maanden, 12 maanden). Kosten respectievelijk 39, 29 en 19 EUR per maand inclusief BTW.

Conclusie over Match.com

We kunnen zeggen dat Meetic met de lancering van Match een zeer professionele dating site aanbiedt voor mensen die op een veilige en boeiende mannier in contact willen komen met een serieuze relatie. Deze matching site heeft dan ook veel potentie, maar hoeveel mensen op dit moment actief zijn is op dit moment niet geheel duidelijk. Maar goed, uiteindelijk gaat het niet over de kwantiteit, maar de kwaliteit van het ledenbestand en dienstverlening. Match heeft kwaliteit in het vaandel, dus het is waard om eens gratis een Match persoonlijkheidstest te doen om te zien met wie u wordt gematch? Ons Advies:  laat je gratis matchen op basis van de spannende persoonlijkheidstest van Match en vergelijk deze met een andere serious dating site in onze lijst zoals eDarling, Match4me en E-matching.

Klik hier om de recensie te lezen over eDarling.

 

[footer]