≡ Menu

Knuz – verstandig daten?

Knuz is zeer populair in Nederland. Kunz heeft meer dan 274.950 duizend leden! Het feit dat deze site gratis is en gebruiksvriendelijk heeft daarbij geholpen. DatingADVISOR heeft de dienstverlening van Knuz eens op de pijnbank gelegd.

Samenvatting van onze Knuz recensie:

knuz

Knuz logo

In een notendop: Knuz is gratis voor serieuze daters. Maar Knuz moet wel kunnen overleven. Dit betekent dat adverteerders op Knuz de daters wel direct kunnen benaderen. Daarnaast is de privacy bescherming niet geheel transparant en is er geen helpdesk. Het feit dat je door adverteerders wordt lastiggevallen en je persoonlijke gegevens aan hun worden verstrekt, doet ons de volgende vraag stellen: Is het niet beter om een betaalde lidmaatschap te hebben die dit voorkomt en ook de bescherming van je persoonlijke gegevens daardoor beter garandeert? Knuz is een mooie en goede dating site voor mensen die serieus naar een relatie zoeken. Zeker de moeite waard om eens zelf te bekijken, maar als je echt naar een serieuze relatie zoekt raden we je aan om ook een hoogwaardige, gerespecteerde matching site te bezoeken en gratis te testen. Je kunt in ons menu onder – serious dating – verschillende sites terugvinden. Vooral eDarling kunnen we aanraden omdat hoewel deze dating site niet gratis is, de prijs-kwaliteit uitstekend is en een geld terug garantie wordt aangeboden.

knuz nederlandAanbevolen:

Lees de recensie van EDARLING en vergelijk met Knuz

 

UITGEBREIDE REVIEW OVER KNUZ

Knuz is een site voor mensen die serieuze partner / relatie zoeken. Ben je op zoek naar losse contacten, one-night stands, een SEXdate etc. ben je aan het verkeerde adres. Personen die niet op zoek zijn naar serieuze partners en vriendschappen worden uitgesloten van deelname! Knuz is sinds 2008 onderdeel van moedersite RelatieKlik.nl. Hoewel beide websites een verschillende look & feel hebben, hebben ze dezelfde filosofie: “Online nieuwe mensen ontmoeten hoort gratis, leuk, makkelijk en veilig te zijn”.

knuz dating online

Screenshot Knuz.nl

Achter Knuz staat geen groot commercieel bedrijf, maar een klein team van enthousiaste en hardwerkende liefhebbers, die de website naast hun andere werkzaamheden combineren. Knuz is 100 % gratis en 100 %  Mobiel. Volledig lidmaatschap zonder verplichtingen. Gratis volledig contact. Iedereen kan inschrijven. Op ongepast gebruik wordt streng toezicht gehouden. Zo worden  profielen handmatig gekeurd en indien nodig niet geplaatst of verwijderd. Knuz is volledig anoniem en biedt 100 % privacy volgens de site.

Persoonlijke gegeven worden niet en nooit zichtbaar gemaakt voor derden, noch verkocht, verstrekt of anderszins overhandigd. Door lid te worden geef je echter wel toestemming om jouw gegevens te gebruiken om geselecteerde partners gerichte reclame mail te laten sturen naar jouw e-mailadres. Dit kunt u hier lezen op Knuz. Knuz zal pogingen tot kopiëren en stelen van profielen en eventuele persoonlijke gegevens beantwoorden met gerechtelijke stappen voor zover mogelijk.

Door lid te worden van Knuz accepteer je automatisch de Algemene Voorwaarden. Zonder acceptatie is registratie niet mogelijk. Lees dus vooraf goed deze voorwaarden. Knuz vermeldt in de rubriek Nieuws dat  servicecapaciteit van de huidige website wordt uitgebreid en daardoor sneller zal worden. Ook zullen een aantal nieuwe features aan de site toegevoegd worden zoals: een algemene chat ruimte, een discussieforum, een evenementenagenda, en een tips & artikelensectie.

Overzicht van functies:

De huidige homepage van Knuz.nl heeft de volgende buttons: Home, Nieuws, Forum, Mijn Knuz.nl. Zoeken, Chat en Help. Gelijk daarnaast kun je inloggen. Op deze pagina wordt verder getoond: top 10 van nieuwe aanmeldingen, wie online is met foto van twee leden, een zoek functie met voorbeelden van mannen of vrouwen, het aantal huidige leden en een button voor aanmelding. Bij invulling van de zoek functie  worden voorbeeld vrouwen en voorbeeld mannen getoond om en eerste indruk te krijggen. Beneden aan de homepage kunnen viertal buttons met aangeklikt worden met nadere informatie over Knuz zelf, Tips en Adviezen, Knuz Online (Privacy statement,en  Algemene voorwaarden) en Algemeen (ondermeer succesverhalen). Omdat de site gratis is en om toch inkomsten te genereren, bestaat de mogelijkheid voor derden om te adverteren met banners en links en leden te benaderen via e-mail.

Wat is Positief te melden over Knuz.nl?

Niets voor niets is Knuz zeer populair, zie hier een aantal goede punten:

 • – groot aantal leden;
 • – website is volledig gratis voor leden;
 • – duidelijk over voor wie deze website bestemd is;
 • – toezicht op inschrijvingen en sancties bij overtredingen;
 • – leden zijn verplicht zich te houden aan de Algemene Voorwaarden;
 • – een weblog van psycholoog Marcelino Lopez om gedachten en nieuws over relaties, dating en psychologie te delen, onderverdeeld in een aantal categorieën zoals communicatie, liefde en relaties, geluk en gezondheid;
 • – informatie over hoe veilig online en offline mensen te ontmoeten;
 • – Knuz tips : adviezen, tips en artikelen om meer uit je online ontmoetingen te halen;
 • – RelatieKlik en Knuz singles agenda met mogelijkheden om singles bij jou in de buurt te ontmoeten, zoals een vrijdagmiddagborrel, een Cupido party, Tapas estafette, wandelingen, workshops en veel meer;
 • – succesverhalen, kort en bondig;
 • – pagina’s van leden bekijken, indien lid.

Wat is minder goed bij Knuz?

De volgende zaken zijn niet geheel duidelijk en vragen om opheldering:

 • – na invullen zoekfunctie op homepage worden, zonder ingeschreven te zijn, al gelijk foto’s en korte omschrijvingen van leden getoond als voorbeeld getoond; willen die leden dat wel in verband met privacy??
 • – in verband met gratis lidmaatschap kan Knuz zich geen helpdesk veroorloven. Mails die niet aan bepaalde criteria voldoen worden dan ook niet beantwoord. Met name de vragen die je ook in de Help sectie kunt vinden.
 • – Adverteerders wordt, de mogelijkheid geboden actief datende singles via de mail te benaderen; zitten leden wel te wachten op deze ongevraagde post? De kosten voor het beheer van de site moeten ergens vandaan komen. Lijkt een bijdrage van de leden in de kosten ook voor de leden dan geen betere optie??
 • – privacy wordt gewaarborgd, maar hoe wordt niet duidelijk; er wordt bv. geen link gelegd met de wet Bescherming  Persoonsgegevens;
 • – wat 100% Mobiel inhoudt is niet duidelijk.

Conclusie over Knuz.nl

Knuz is zeker interessant om eens te bekijken, maar voorzichtigheid is toch wel ons devies bij het gebruik van deze dating site. Vooral interessant voor mensen die serieus naar een relatie zoeken en uit principieel of financieel oogpunt gewoon niet willen betalen voor een hoogwaardige matchmaking site. Mocht u wel bereid zijn om eventueel misschien te betalen voor een dating dienst voor het vinden van een serieuze partner? Wilt u niet veel geld betalen, maar wel kwaliteit hebben? Lees dan onze recensie over eDarling.

knuzOns Advies:

Vergelijk Edarling met Knuz.

knuz
Author: 

Bas Anders Nederland

[footer] 

Knuz recensie
by
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Knuz
Average rating:  
 2 reviews
by John on Knuz
Amateurisme van Knuz

Wát een "professional" is die Sonja Kastermans toch! Sinds september een stuk of 5 berichten gestuurd, met de vraag waarom het account van mijn nichtje (dat ik voor haar beheer) opeens was verwijderd. Eerst vriendelijk en daarna wat minder vriendelijk.Uiteindelijk is de maat dan een keer vol en kies ik wat meer publiciteit. Te beginnen met wat kritiek plaatsen op de Knuz-pagina op Facebook.Terwijl je al een half jaar op antwoord wacht, is Sonja opeens snel met reageren en durft ze te beweren dat ze altijd netjes en snel reageert op email.Daarna verwijderd ze snel de kritiek van Facebook, maar je krijgt uiteindelijk wél een reactie per email. En wát voor een reactie: "Knuz is niet een dienst voor mensen buiten Nederland. We geven de mensen uit Rusland ook geen reactie. Het is een Nederlandse datingsite."En dat, terwijl je een NL man bent die een vraag stelde over het profiel van een buitenlands familielid, dat opeens was verwijderd. Maar dan nog, wat is het probleem om even een (standaard)bericht te sturen, als je een profiel verwijderd of op zijn minst een reactie als er vragen over komen.Wél apart dat er veel buitenlandse profielen op Knuz zijn en je ook alle landen van de wereld kan invullen als woonplaats als je een profiel aanmaakt, maar dat onze Sonja dat wél als reden heeft om een profiel te verwijderen.Sonja Kastermans geeft hoog van zichzelf op. ze kan zo goed multitasken, zegt lerares te zijn, maar communiceren is niet haar sterkste kant. Voordeel is dan dat het haar eigen site is, maar een werkgever zou dit gedrag niet accepteren!

by Joepie on Knuz
Knuz

Knuz is lekker knus en gezellig om spontaan te kunnen daten met anderen ( :