≡ Menu

Dating2000

online dating

Dating2000 is een volledig gratis dating site voor serieuze singles van 18 jaar en ouder die op zoek zijn naar leuke contacten, een serieuze relatie, vriendschap of date. Aangezien deze datingsite vrij rommelig is en qua privacy verklaringen niet geheel duidelijk, is het zeker onze aanbeveling om ook andere dating sites te evalueren. In deze recensie bespreken we Dating2000 met behulp van een aantal sleutelvragen:

Wat is de Werkwijze van Dating2000?

Home Page Dating2000

Op deze dating site kun je jouw eigen contact advertentie met foto’s plaatsen en op basis van een profiel de juiste partner zoeken. Verder kun je online daten door (video) berichten te sturen en te chatten (ook in je eigen regio), maar ook kun je via Msn, Hyves, Twitter of Facebook contacten leggen. Bij zoekfunctie kun je zoeken op ID en onder schuilnaam; ook kun je een zoekwoord invullen (wandelen, Amsterdam, etc,). Vervolgens vul je jouw eigen geslacht in en naar wie je op zoek bent: man / vrouw / stel en de volgende gegevens naar keuze: leeftijd, land /regio, taal, religie, lengte, lichaamsbouw, burgerlijke staat, opleiding, roken, drinken, relatie. Daarna welk soort contact je zoekt: relatie, vriendschap, romantiek, sporadisch contact, seks, reispartner, etc. Je kunt vervolgens de zoekknop indrukken en meteen verschijnt een lijst van kandidaten die aan je vraag voldoen. Je kunt telken opnieuw gegevens wijzigen om opnieuw dan passende kandidaten te zien. Voor het verwijderen van je profiel neem je contact op met de helpdesk onder de contactbutton. Het is wel noodzakelijk om het e-mailadres waarmee het profiel is aangemaakt te vermelden. Indien je jouw profiel met spoed wenst te verwijderen dien je in te loggen, ga vervolgens naar mijn profiel en verwijder je gegevens..

Hoe zit het met het lidmaatschap van Dating2000?

Om lid te worden van Dating2000 moet je akkoord gaan met de algemene voorwaarden:

“ Het lidmaatschap van Dating2000 is persoonlijk en niet overdraagbaar. Dating 2000 behoudt zich het recht voor leden te weigeren. Als lid mag je Dating 2000 niet of op enigerlei wijze gebruiken of doen gebruiken voor onrechtmatige handelingen, het plegen van strafbare feiten en/of voor handelingen die in strijd zijn met algemeen geldende normen.”

Hoe zit het met de veiligheid van deze datingsite?

Volgens Dating2000.nl is er alles aan gedaan de datingsite zodanig te beveiligen dat gegevens in een veilige omgeving worden opgeslagen. “ Dating2000.nl is zo opgezet dat e-mailcontact altijd via het anonieme mailsysteem van Dating2000.nl verloopt. Persoonlijke gegevens die je bij registratie verstrekt zijn niet toegankelijk voor derden: ze worden niet doorgespeeld, verkocht of uitgewisseld. Uit veiligheidsoverwegingen logt Dating 2000 het ip-adres van je computeraansluiting. Dating 2000 behoudt zich het recht voor om, in geval van misbruik, gegevens over je aansluiting op te vragen. Zie voor een uitgebreide beschrijving van het privacy beleid de gebruiksvoorwaarden van Dating2000.nl. Alle profielen op de datingsite worden handmatig goedgekeurd, zodat alleen serieuze singles opgenomen worden in het dating bestand. Profielen met een commerciële of erotische inhoud worden niet opgenomen.”

Wat is de bedrijfsvoering en service van Dating2000?

Produkt van Dating2000.nl, geen verdere gegevens bekend. Gesponsord door Sponsor Datingaxa; niet duidelijk wie dat is.Wel wordt verzocht om feedback : “Als je als gebruiker tips hebt, of commentaar of suggesties voor verbetering, of opties die je graag binnen deze site zou willen zien, stuur een berichtje naar Dating2000.”

Hoe zit het met de gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid van de homepage

De Homepage bevat heel veel informatie, keuzemenu’s, en  knoppen voor meer informatie. Centraal midden foto van paar met opsomming voordelen van lidmaatschap: volledig gratis, chatten in de eigen regio, persoonlijke videoberichten, anoniem mailsysteem. Start knop. Daaronder foto’s van leden met mogelijkheid tot bekijken op: online leden, willekeurige leden, nieuwe leden of leden in de spotlight. Bij klik op foto verschijnt gelijk profiel van die persoon. Linkerkolom Hoofdmenu links bovenaan heeft de volgende knoppen: homepage -zoeken- stemmen- regio chat. Daaronder login, overzicht aantal actieve leden op dit moment en leden in de spotlight; Rechterkolom: snelzoek functie, nieuwsbrief, stelling, laatste nieuws en feedback.

Onder deze kolommen vertikaal een balk met de volgende informatieknoppen: Over ons (summier) – privacy (summier) – voorwaarden (summier) – dienst (onder constructie) – FAQ (onder constructie) – artikels (succesverhalen ex leden ) – links (enorm aantal) – feedback (1 reactie) – uitnodiging ( voor eigen bekende tot deelname) – affiliates (promotie site via aanmeldingsformulier) – contact ( helpdesk voor vragen en voor verwijderen profiel). Tot slot onderaan beknopte informatie over deze site, voor wie, mogelijkheden en veiligheid.Helemaal onderaan  links met partners en helemaal rechts in de verticale balk Google Ads om door te klikken naar ander sites. Kortom: een hele drukke pagina met veel knoppen en doorklik mogelijkheden.

Wat zijn de Pluspunten van Dating2000?

 • – gratis
 • – allerlei soorten contact mogelijk; in de top 4: 1 relatie, 2 vriendschap, 3 date, 4 overig.
 • – eenvoudige wijze van inschrijven;
 • – zoeken op basis van enkele basale topics, naar eigen keuze in te vullen;
 • – snelle match op basis van ingevulde wensen; wensen ook weer simpel te wijzigen;
 • – mogelijkheid tot snel verwijderen van eigen profiel.

Wat zijn de Minpunten van Dating2000?

 • – rommelige homepage door de veelheid aan onderdelen die de aandacht trekken en afleidden. – bij het aanklikken van getoonde foto’s op de homepage verschijnt meteen ook al informatie over het profiel van die persoon; blijkbaar kan iedereen die gegevens ook al inzien zonder lid te hoeven zijn; willen leden dat wel?? Informatie ligt meteen onbeschermd op straat.
 • –  het plaatsen van deze foto’s geeft de indruk bedoeld te zijn om aspirant leden nieuwsgierig te maken en over de streep te trekken om lid te worden;
 • – de informatie over deze website is summier en basaal;
 • – er wordt melding gemaakt van privacy beleid en algemene voorwaarden; dit alles wordt nergens uitgewerkt in bijvoorbeeld gedragcodes, etc.; geen verwijzing bijvoorbeeld naar de Wet Bescherming Persoonsgegevens, etc, etc,; stelt in deze vorm dus weinig voor;
 • – aantal informatieknoppen bevatten (nog) geen informatie;
 • – veel links naar ander sites, via de knop links, knop partners en Google Ads;
 • wordt daar het geld mee verdient om de site gratis te houden? Ook het zoeken van affiliates om deze site te promoten wijst in deze richting. Welk doel staat bij de beheerders van deze site centraal?
 • -Dating 2000.nl opent de homepage met vermelding van 6 gele sterren (door wie toegekend?).

Conclusie / advies over Dating 2000:

Leden die gebruik willen maken van deze datingsite dienen zich bewust te zijn van de nog onvolledigheid daarvan. Informatie die gegeven wordt, is beknopt, maar inhoudelijk verder niet onderbouwd. De site lijkt nog in opbouw. Ondanks een privacy verklaring, zijn gegevens van leden, ook voor niet leden, zomaar in te zien, inclusief een beknopt profiel. Door het overaanbod aan externe links en Ads, wordt de indruk gewekt dat daar bij de beheerders het accent ligt.

Advies: probeer andere dating sites waar de veiligheid en privacy meer gewaarborgd is. We raden je aan om dan de volgende dating site te evalueren: LEXA.

[footer]